Mod nationalisme og fremmedhad. Solidaritet mellem folk i alle køn og farver.

Musik

Musik og politik

Og lige om et par dage – d. 10. juni – afholder vi stor Kvindemusikfestival. Gå ind på linket og vær sikker på en billet til det store begivenhed.

Den sidst afholdte Demos Kvindemusikfestival foregik  i Huset i Magstræde i 1978.

Nu er det udendørs på Onkel Dannys Plads nr. 7. Et fantastisk program med kvinder på scenen – i musikken og som komponister – hele 11 bands. Og i Råhuset slår vi dørene op for Poetry Slamm, Fortællinger og en Perle -workshop med fantastiske kvinder i kunst og kultur.

Ny Musik

Demos Musik har været -og er stadig- tæt knyttet sammen med; musik for oprørere, for politiske bevægelser og for følsomme folk, der har store drømme om en bedre verden.

I 2015 udgave Demos sin første nye CD – en single “Bryd det ned”- med sangskriveren og musikeren Karina Willumsen. En protestsang mod den aktuelle politiske behandling af flygtninge. Musik

I 2016 udsendte vi en CD med Karina Willumsen “Sociale Rekvisitter”, som kan købes i butikken på Skt. Hans Torv, Kbh. N. 

Bestil pr. tlf. 35351212 eller mobile pay 30595612.


Musik

 

 

 

 

 

 

Hvad med alle de tidligere plader?

Demos har udgivet 37 LP/EP fra 1971 til 1978. Vi overvejede længe om vi skulle og kunne genudgive flere LP som CD. Det gjorde vi så. Vi fik fra 2009 til 2016 genudgivet udvalgte plader som CD`s:

Den Første Maj, Slumstormerne, Bøssepladen og Kvindenostalgi,

Den første genindspilning var “Det kan blive bedre kammerat” med slumstormerne. den blev udsendt både som CD og LP. LP pris 150 kr.

MusikSlumstormerne holdt en koncert igen -efter 36 år – sammen i Folkets Hus og Ungdomshuset.

Det blev et fantastisk gensyn med gamle og unge boligaktivister. Der blev sunget igennem på de velkendte sange.

CDén er udsolgt og vi har ca 100 Lpér på lageret. De kan stadig købes, og du ¨får en kode til download af alle sangene med når du køber den. 150 kr.

Her finder du Slumstormer tekster | DEMOS

I dag 37 årsenere har demos genudgivet udvalgte plader, der var særlig tilknyttet de politiske bevægelser.

Kvindebevægelsen, Slumstormerne, Bøssepladen og musikkens hyldest til marxismen: Den Første Maj.Musik

Den Første Maj blev genudgivet i 2015 og første oplag blev udsolgt på 2-3 sommermåneder. Læs om release – festen her.

Jesper Jensens tekster om kapitalismen og Benny Holsts  fortolkning af dem blev en stor succes. Andet oplag er sendt på gaden, og forhandles også via Demos butikken på Skt. Hans Torv.

 

 

 

Bøssepladen en poetisk og åbenhjertig hyldest til det bøssemiljø, der stod frem i 1973, som Bøssernes Befrielsesfront. Bent Jacobsen var forfatteren til de fleste tekster, men en del blev også skrevet i fællesskab. Pladen blev hurtigt en berømmet udgivelse, den første af sin slags. Og pladen tog ordet bøsse til sig

Musik

og gjorde det til kønspolitisk stærkt udsagn, som vi kunne være stolte af.  Pladen blev solgt overalt i landet, og det er blevet fortalt, at det blev skelsættende for mange, at skulle gå ind i pladeforretningen og spørge efter “Bøssepladen”. den blev hurtigt udsolgt. det er den også i dag som CD.

 

 

 

 

 

Kvindenostalgi.

Musik

 

Denne sample er et udvalg af alle 3 Demos Kvindeplader fra 1970`erne. Udvalget er fra  “Kvinder i Danmark”, Kvindeballader, og International Kvindemusikfestival. Pris kr.60

 

 

 

 

Du kan finde teksten til bøssepladen  i vores butik og den lægges op i løbet af  februar 2021

 

Du kan bestille CD både på mobile pay 68415 og via netbank 1551 5686164. Alle CD koster kr. 120.

Husk at skrive tydeligt navn og adresse. Og sende besked om, hvad du vil bestille. Når beløbet er indgået sender vi varerne.

 

Copyright © 2017 Demos - Elmegade 27 kld. - 2200 København N - Tlf. 35 35 12 12 - email: demos@demos123.dk - CVR/SE nummer 31737036

Webmaster Huan Minh Vuong